Gondolatébresztő részletek Pál Feri atya előadásaiból
Felébredt gondolatok

Pálferi

Pálferi

Szabadság

2009. május 28. - M. Laci
Felad valaki egy újsághirdetést. A hirdetésben az szerepel, hogy X millióért ennyi szobás lakás ilyen helyen, hatalmas kerttel. Jön az első vevő. A házigazda körbevezeti a vevőt, megmutatja, hogy mi hol van, minden pontosan olyan, ahogy a hirdetésben szerepel, a leendő vevőnek nagyon tetszik is a lakás. Végül a házigazda kivezeti őt a kertbe és így szól:
– Hát, itt van a kert.
Az érdeklődőnek leesik az álla, mert ő életében ilyen kis kertet nem látott. Akkora az egész kert, hogy ha kinyújtaná a kezét, majdnem eléri mindenhol a kerítést. Mondja is a hirdetést feladónak:
– Uram, a bolondját járatja maga velem? Én még soha ilyen kicsi kertet nem láttam!
Mire a házigazda fölnéz, és azt mondja:
– De hát uram, ez a kert fölfelé hatalmas.
 
Életünk sokféleképpen meghatározott örökségünk révén: génjeink, szüleink, neveltetésünk, körülményeink, hová születtünk. Mégis van egy olyan vetület, amiben a szabadságunk hatalmas, ha ezt ki tudjuk bontakoztatni. A kertünk nem lesz nagyobb a meglevő, esetleg nagyon szűk határok között, de ebben az apró kertben egész másképpen érezhetjük magunkat, ha tudjuk, hogy van egy olyan irány, amerre nagyon szabadok vagyunk. Hitünk és gondolkodásmódunk az a dimenzió, amelyben nagy szabadságunk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://palferi.blog.hu/api/trackback/id/tr751149577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanaura 2009.07.05. 13:42:02

Mmmmm,milyen igaz is ez!
És milyen jó,hogy igaz...
süti beállítások módosítása